Autor: 021.rs

Novi Sad
27.05.2016.
13:43 > 14:38
Kancelarija izvršitelja Svetislava Ćurčića već dva dana je zatvorena i unutra se nalaze pripadnici finansijske policije, saznaje 021.rs.
  • Čučuk Stana

    31.05.2016 08:34
    @Nemanja
    Čuj nije sposoban Taške..... jadničak naivan ko peštanska sobarica!!! Lopuža!
  • swale

    30.05.2016 07:38
    Hoce ici u zatvor ovaj posteni??
  • Hoćemo još vesti

    30.05.2016 00:18
    U duhu istraživačkog novinarstva, bilo bi lepo videti ko se sa izvršiteljem talio i kradeno delio. Informatici ne možete dugovati ni 30 dinara a ne 30 miliona, ako oni to ne odobre.
  • nss

    29.05.2016 09:36
    nss
    od doticnog postenog izvrsitelja nikada ni jednu opomenu ili bilo kakav papir ne dobih osim zabrane na trecinu plate,racune ne da necu da platim nego ne mogu ni od cele plate pa tako uvek nesto trpi...npr jedan mesec informatika a drugi struja pa u krug....a bih rado ,posten covek bi najradije sve poplacao pa ziveo skromno do kraja meseca,elem neda zakon ...e sada ovaj za sumu koju ne znam ni da izgovorim ide na disciplinsku....hoce li njemu uzeti sve zivo i mrtvo da naplate dug?
  • Mante priču

    28.05.2016 22:58
    Ministre, ministre
    Šta me briga gde su te pare završile, skinute su sa moje bedne penzije od strane ovog gospodina, a nisu prebačene Informatici.
    I dotični izvršitelj i direktor Informatike trebalo bi da su na robiji već odavno.
    Bez njihovog aktivnog učešća ovo se ne bi desilo, a da se ne bi ponovilo, maksimalna zatvorska kazna i oduzimanje celokupne imovine i njima i familiji. A oni nek potražuju od onih kojima su dali (ako su uopšte nekom i dali)
    Zloupotreba službenog položaja i pronevera ko vrata.
  • Dobar izgovor

    28.05.2016 15:06
    Nemanja
    Kako neko uračunljiv i punoletan može da se "zloupotrebi"? I to ni manje ni više nego za 30 miliona? Ne zna da kaže ne?
  • nemanja

    28.05.2016 12:46
    ma taske je ovde samo zloupotrebljen
    nije on sposoban za te mahinacije neko iza njega stoji
  • Podbarac

    27.05.2016 22:03
    I šta sad?
    I kad se na kraju dokaže da je dotični lopurda, oće li se pokradinim i prevarenim građanima vraćati pare sa kamatom i nadoknaditi šteta, pretrpljeno maltretiranje njih i njine familije?
    Čisto sumnjam. "Grad" i "država" će i dalje da stiskaju, kradu i otimaju od svojih "građana".
    Zašto znaci navoda?
    Pa nije "država" kriva - mi smo "država", mi bezimeni narod koji je čini svojom krvlju, radom i svojom zemljom i decom!
    Ti koji sebe zovu "državom" i koji u njeno ime nas kradu i tlače, su zapravo nekoliko klanova pod maskom "političkih partija" koji su nam oteli ne samo "državu", već i slobodu i dostojanstvo - oni su ti čiji je i taj "izvršitelj" i "zakoni" po kojima to radi.
    Nismo mi, narod, doneli sve te nesuvisle zakone. Niko ni mene ni moje komšije ništa nije pitao - nikad i nizašta, ako se ne računaju izveštaji lokalnih žbirova. Kao glasamo, a na listi birača, više onih sa pravom glasa nego što ima građana u državi?
    I šta kad kao "naš" poslanik glasa za nešto nakaradno?
    "Pa kao koga je birao... Sledeći put kao pametnije..." I to svakih 3-4 godine uz sve fantomske birače?
    Onaj što je napisao da će to tako dok narod ne krene po "izvršiteljima"... Nema od toga ništa jer je on samo to: Izvršitelj. Kad narod krene na nalogodavce i njine šefove, e onda će možda opet biti neko vreme slobode dok se gamad opet ne nakoti ili narod najzad ne osmisli svoju državu koju će moći i da kontroliše i da gamad rateruje. Tolko.

  • Ministre, ministre..

    27.05.2016 21:25
    Vidim da mnogi ovde ne znaju šta se ovde događalo. Nije on ljudi uzeo taj novac. Uzela ga je jedna partija, koja je u dogovoru sa partijom koja vlada Informatikom to rešavala.
    Informatika je samo morala da ćuti što joj ne uplaćuje pare. Glavni krivci su još uvek u vlasti ovog grada i ove zemlje, znali su sve šta se dešava. On im je bio samo izvršni organ, zato su ga tako blago pomilovali i prekinuli rad, da se sve smiri. Nastaviće verovatno preko nekog drugog izvršitelja, kad prestanemo da kevćemo.
  • NS

    27.05.2016 19:55
    @Maki
    Pisete gluposti na samom pocetku jer ne razlikujete sudskog od privatnog (javnog) izvrsitelja. Dok sudski rade za mizernu platu i sami, bez asistencije policije, privatni se bahate i vucaraju svugde policiju sa sobom, a o likovima koje salju u svoje ime na naplatu i uznemiravanju da ne pricam...
  • Luka Laban

    27.05.2016 18:43
    A ja mislio da je već u pritvoru, da ne bi uticao na svedoke , a ono samo disciplinska i eventualno oduzimanje dozvole da radi kao izvršitelj!
    Pa taj ne mora više ni da radi, "zaradio" 30 miliona....
  • hm?

    27.05.2016 18:36
    Sada ce da mu pronadju sto propusta i za sve da ga optuze, on ce sve da prizna i prihvati svu krivicu i dobije nanogicu jedno 18 meseci i niko se više neće sećati ovog slučaja.....
    Sve to da se ne bi pozabavili pitanjem, gde je novac? Kako to da niko iz Informatike nije pokrenuo bilo kakav postupak da se novac prebaci na račun Informatike? Da li je novac skinut sa računa izvršitelja ili se na tom računu nalazi?
  • Kreee

    27.05.2016 17:16
    Opruznicom obuhvatiti i one u Informatici koji su necinjenjem ovo omogucili :-)
  • maki

    27.05.2016 16:43
    bruka
    Sudski izvršitelj ili mafijaš. Pitanje je sad...... Dotični iz pouzdanih izvora znam em što je krao informatici već je krao i građane. Pitanje je samo šta će država i grad učiniti i da li će pomoći građanima da vrate ono što je oteto bespravno od njih. Nažalost mnogo je takvih a dotični Svetislav je vršio sumnjive radnje otimajući od svih nas. Nije mi samo jasno da PIO još od pre par godina kada je dotični već pio opisivan u novinama i dalje po njegovom nalogu uzima ljudima penzije a da pre toga ništa nije proverila...
  • Sale NS

    27.05.2016 16:31
    A sada na JB ?
    DIVNO ! Ajmo sada to isto na JB jurišnike koji otimaju sve veće i problematične overe !!!
  • Jo

    27.05.2016 16:13
    Serbistan
    E tako funkcioniše serpsko pravosudje kojim se ministar pre neki dan diči na sav glas.A ovaj je godinama bio car nad carevima za informatiku a ja odem juče do infromatike za prijatelja i pitam da li ide kamata ljudima za pare koje je car klepio.Pa naravno kaže dotična.Pa ko je cara i onog miroja advokatčinu angažovao taj neka ga i plati .Ovaj resavac prepisivao tužbe samo ime menjao i klepao 6000 a onda davao caru na naplatu.Pa neka sad ta dvojica vrlih pravnika sa sve onim polupismenim pravnicima iz Informatike plate štetu a ne penzioneri
  • Anonimus

    27.05.2016 15:23
    ?!?
    Ovo mi liči na onu "... nema časti medju lopovima...". Zatvorili mu kancelariju, ne zato što za besmisleno male dugove ili nepostojeće dugove dere kožu sa ledja, nego zato što nije uplatio novac drugom lopovu "Informatici". Pomenuto JP postoji samo sebe radi, nikakvu korist mi gradjani nemamo osim što plaćamo idiotske provizije.
  • Ništa nije zatvoreno

    27.05.2016 14:52
    Tragovi onih iza njega su obrisani. Novci poslati partijama ostaju tamo ili u džepovima onih kojima su poslati iz partija. Informatika neće dobiti ni dinara. Građani koji su bili pravno povređeni postupcima ostaju ozlojeđeni, i pamte šta se dešavalo, koje dve partije su bile organizatori, koji ministar je znao za to i blagosiljao, kao i koji je vođa grada bio umešan u sve ovo.
  • NN

    27.05.2016 14:20
    Pošteni izvršitelji
    Finansijska policija bi morala da da nalog PIO fondu da obustavi uplatu dotičnom izvršitelju sve dok ne isplati Informatici već skinuto sa penzija.
  • Jaca

    27.05.2016 14:13
    vrednosti
    Da bi jedan sistem opstao, pored materijalnih neophodne su i humane vrednosti. Problem sa izvrsiteljima u Srbija dostigao je vrhunac,sistem ovakvo nedopustivo stanje jos uvek tolerise.
    Naplata duga mora funkcionisati ali na ovakav nacin samo proizvodi bumerang efekat,resenje se mora pronaci, mnogi duznici su krivicom tranzicionih previranja zapali u dugove.
    Nemaju svi intelektualne i radne sposobnosti, ni starosnu dob, da mogu izdrzati ekonomske turbulencije.
  • Neverovatno

    27.05.2016 14:12
    Samo disciplinska prijava za 30 miliona koje nije uplatio Informatici?!
  • maca

    27.05.2016 14:10
    I kako ja sad da isteram pravdu i dokazem da nikada nisam pozvana ni kakvo izjasnjvanje, ni kakv sud, da je dug izmiren u predvidjenom roku, ali da mi je po ne znam kom osnovu skinuta trecina plate. Trebalo je da idem i trazim uvid u predmet, ali se tamo danima niko ne javlja na telefone. Drzavu Srbiju, koja im je ovo dozvolila, zbog ovoga bi trebalo tuziti.
  • Bojan

    27.05.2016 14:07
    A ovi drugi kao nisu problematični?

    Otimanje će se nastaviti dok sirotinji kojoj otimaju šporete ili stan ne pukne film i krene da ih rešeta na vratima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna